ÜVEGRESTAURÁTOR

A mai napon került sor a templom ablakaival foglalkozó üvegrestaurátor helyszíni szemléjére. Az építész és  statikus részvétellel történt bejárásról Gellért sem hiányzott, az üvegablak specialista szakember szemét pedig nem nem kerülte el  az, hogy az ablakok rendkívül rossz állapotban vannak, a tok nélküli, a széleken közvetlenül a falhoz rögzített üveglapok részben a körítő szerkezet mozgásai, részben a korábbi javítgatások miatt helyenként a kiesés határán állnak, a hajdan nyitható ablakszárnyak nyílófelületeinek üveglapjait helyenként valóban csak a Szentlélek tartja. 
A festett üvegfelületek mellett a külső oldali védőüvegek is felújításra várnak, részben állapotuk, részben szerencsétlen konstrukciós felépítésük, a képek osztásrendszerétől független osztóbordáik miatt, amellyel az üvegablakok képeinek belső tér felőli megjelenését zavarják, így esetükben a felújítás gyakorlatilag teljes cserét fog jelenteni. 
Mester Éva DLA, Ferenczy Noémi díjas restaurátor, műemlékvédelmi szakértő személyének megjelölésével a plébánia a meglévő állapot áttanulmányozása után első lépésben kutatási-vizsgálati engedélyt fog kérni a Kulturális és Örökségvédelmi Hivataltól.